Украйна в пламъци / Ukraine on Fire (2016)

С участието на

Продуцент на филма е може би най-добрият документален режисьор в света в момента – Оливър Стоун.
Филмът се казва „Украйна в пламъци“ и разказва историята на бившата съветска република. Режисьор е Игор Лопатенюк, който живее и работи в САЩ, но е бил свидетел на много от случилите се в родината му събития. Самият Оливър Стоун участва активно в снимките, като взима интервюта от бившия президент Виктор Янукович и президента на Русия Владимир Путин.
Основният акцент в „Украйна в пламъци“ пада върху националистичните движения, участниците в които по време на Втората световна война заедно с нацистите са участвали в масовите убийства на евреи и поляци. Не се подминава и фактът, че от времето на Студената война те са поддържани от ЦРУ, а през последните години пряко влияят върху мирните демонстрации в страната.

Автор на резюмето е Боян Бойчев

Подобни филми

Коментари (1)

  1. По-добре късно,отколкото никога!Докато има хора като Оливър Стоун и Игор Лопатенюк,показващи ни същинското лице на западната “ демокрация “ и трагичните последствия за народите по света от налагането й,съществува надежда,че светът не е обречен.От нас зависи дали ще гледаме зомбирано и безмозъчно на глобалните обществени процеси или ще се отърсим от уродливото лице на западноцентричният свят и неговото разбиране за подтискане на непреходните човешки ценности в името на уродливият евроатлантизъм.Благодаря на хората,които са извършили своето будителско дело/преводачи,монтажисти и техн.персонал/,за да може филмът да стигне до нас!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×