Видеокрация / Videocracy (2009)

Вече три десетилетия в Италия, която има претенцията да бъде демократична държава, има монопол върху телевизията. Като собственик на няколко канала, а след това и като министър-председател Силвио Берлускони е създал перфектна система за съчетаване на телевизионно забавление и политика. Като никой друг преди него той влияе върху съдържанието на италианските комерсиални телевизионни канал, които се отличават с полуголите момичета и, според много хора, отразяват личния вкус на Берлускони.

Режисьорът Ерик Гандини се връща в родината си с този филм, за да покаже последствията от телевизионния (и политически!) експеримент, на който са подложени италианците вече толкова дълго време. Неговото горчиво повествование има за цел да покаже какво се е случило с умовете на сънародниците му, в резултат на дългогодишното им облъчване от комерсиалните телевизии.
Гледайки този филм, нама как да не откриеш удивителни прилики с онова, на което са подложени и българските телевизионни зрители напоследък. Затова не е особено трудно да се направи прогноза, че и тях ги чака същото като италианците – тотално промиване на мозъците.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

Харесахте ли публикацията?
Подкрепете ни, за да продължим да превеждаме документални филми по важни социални тематики!

Подкрепа за dokumentalni.com

1.380€ дарени от 5.000€
Изберете начин на плащане
Вашите данни

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране.
Terms

Обща сума: 10,00€ на месец


Подобни филми

коментар (1)

  1. Берлускони е от ТРИЛАТЕРАЛНАТА КОМИСИЯ. Чрез телевизиите му прокарват дясното – възстановявянето на буржоазната диктатура – КАПИТАЛИЗМА. Явление почнало след краят на златно доларовия стандарт и монтарната теория в помощ на буржоазната диктатура.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...