Икономически преглед с Ричард Улф, декември 2017

С участието на

В този брой:
1. Коя е страната, която в последните години оглавява повечето класации за най-добро образование в света и какви са някои от интересните мерки, които прилага в тази сфера.
2. Колко седмици платен отпуск по майчинство има по закон в различните държави и какви изводи могат да бъдат направени от това? Тук ще бъде спомената и България.
3. Подробен коментар на проф. Улф за новия законопроект за данъчна реформа в САЩ: какво представлява той, как се пише този закон, какво е участието на политиците в него, кой всъщност го пише, под чии и какви инструкции – подробности, които важат за повечето държави, което прави коментара особено интересен, защото много рядко някой обяснява по такъв начин тези процеси, които след това имат огромна тежест върху нашето ежедневие.

(Видяно 1701 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

Видеото е включено в следната плейлиста:

коментар (4)

  1. Средният доход в България, трябва да купува 2 пъти по-малко от този в Испания, 2,6 пъти по-малко от този в Германия, 1,4 по-малко от този в Гърция. https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gnp_pcap_pp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:POL:CZE:VEN:CUB:CHL:RUS:AUT:DEU:ESP:FIN:ARG:VNM:HKG:JPN:AUS:CHN:GRC:DNK&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...