Да свириш и да се бориш / Tocar y luchar (2005)

Филмът разказва за мечтата на един човек, чието желание е било да направи така, че класическата музика да започне да се изучава и да бъде разбрана по един лесен и забавен начин. Днес, тридесет години по-късно, тази мечта е вече реалност и се нарича Система на детските и младежки оркестри на Венецуела.

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Да, страхотна е идеята за подобна практика. Филмът щеше да има много по-силно въздействие ако не беше поднесен така шовинистично. Авторите определено искат да придадат на венецуелците някакъв извънреден дар за музика. Облеклото на децата на виенския концерт с ризи от трикольори и надписи Венецуела бяха доказателство за това, освен за липса на вкус.

  2. Потресаващ филм за превръщането на класическата музика в масова култура и ролята й за духовното извисяване на децата и възрастните. На фона на многото предложени филми, предимно от САЩ, изпълнени със страх за бъдещето, за оцеляването, за проблемите, пред които сме изправени, този филм е глътка оптимизъм и извисяване на духа в радост и хармония.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×