Вернер фон Браун – От нацистите до НАСА / Wernher von Braun (1999)

„От нацистите до НАСА – животът на Вернер фон Браун“ Представяме ви този филм, тъй като наскоро американското правосъдно министерство публикува доклад, в който разкри тайна програма, по която учените от Хитлерова Германия са намирали убежище в САЩ. Един от тях е нацистът Вернер фон Браун, щурмбанфюрер от SS и член на НСДАП. След края на войната работи в САЩ като технически съветник към ракетната програма на САЩ. През 1950 г. е прехвърлен в Хънтсвил, Алабама, където 10 години оглавява Редстоунската ракетна програма. Той отговаря за разработката на Сатурн 5 — ракетата, използвана в програмата Аполо за пилотиран полет до Луната. Много учени в НАСА признават, че той е истинският създател на Американската космическа програма.Секретната програма имала за цел да изтегли учените, за да не могат останалите държави да сложат ръка върху научните достижения на Нацистка Германия.

Подобни филми

Коментари (3)

  1. По манипулативен филм не съм виждал …Ако фон Браун беше отишъл при руснаците сега в този филм руснаците щяха да разказват какъв злодей е бил. В интерес на истината този е бил нещо по лошо от изрод .за него човешкият живот е нямал стойност.Гений какво значи гений около него и с него са работили немалко блестящи умове.Операция Кламер, е само един пример за мръсните игри на оная сбирщина наречена американци …като се има в предвид ,че америка не е държава а американците са сбирщина.Македония е май по стара от Америка ….Да сте чували за Александър Американски …Още в началото те са били узурпатори, убийци и лицемери.Тогава защо да е чудно, че мръсни нацистки изроди за които човешкият живот е нямал стойност са проютени точно там . Манипулативен филм и нищо общо с действителноста ..

    1. Прекрасен документален филм доказващ превъзходството на арийската раса и присвояването на нейните постижения от доминираните от евреите победители във ВСВ.
      На преждекоментиращия miromax бих казал да почете малко преди за се изказва и да не забравя, че „русофилът е човек, който драговолно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня, и който е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си.“, а“русофилството е тежко психично заболяване, което е практически неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение“

    2. Идиот, филмът е на BBC! Бих казал – вземи се лекувай, ама то пък за тъпотията няма лек! Човекът е преди всичко мечтател и ВИЗИОНЕР, а не просто учен или гении. А неговото постижение е именно, че е въвел човечеството в нови хоризонти и безкрайните възможности на космоса!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×