Капитализъм, еп. 1 / Capitalisme 1 (2014)

Откъде идва капитализмът? От естественото развитие на обществата или от теории, предизвикали политически и технологични промени? Търсейки отговор на този въпрос, шестте епизода на документалния филм “Капитализъм” ще ни преведат през 22 страни и ще ни срещнат с множество водещи фигури в икономиката, историята и социологията. Ще тръгнем по стъпките на великите мислители, белязали историята на капитализма.

Епизод 1: Адам Смит – основателят на капитализма?
Епизод 2: Богатството на народите
Епизод 3: Рикардо и Малтус, свобода ли казахте?
Епизод 4: А ако Маркс е бил прав?
Епизод 5: Кейнс-Хайек, фалшива битка?
Епизод 6: Карл Полани, човешкият фактор

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

(Видяно 2247 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (4)

 1. The italians did it, the former Yugoslavias did it, the americans did it. Why doesn’t someone step up and make a genuine, high-quality movie about Bulgaria? Or at least explaining all this stuff to people, who haven’t found out about your wonderful site.

 2. http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/Current_Account_Balance_Percentage_GDP/

  http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/Current_Account_Balance_US_Dollars/

  https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ms_mil_xpnd_gd_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:BEL:GRC:GBR:ROM:SRB:TUR:HUN:FIN:USA:CAN:ZAF:IND:DEU&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false

  Не е вярно, че НРБ е закъсала икономически заради въоръжаване. Само и е спаднал износът, и е нараснал вносът, заради чернобилското замърсяване. http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/GDP_Share_of_World_Total_PPP/

  Соц олигархията осъзна че е дясно – фашизъм, и скоро ще бъдат свалени от власт от комунистите и марксистите, или маоистите, и загърбиха комунизма след 1969 година. Така не се сбъдна хрушчовия завет за постигане на комунизъм през 1980 година. Ето защо те дясното в партията не правеха инвестиции в дънки и нови модели автомобили след 1970 година, и създадоха нови конституции за централизация на властта. 1938 ГОДИНА РАЗЛИКАТА НА БЪЛГАРИЯ И АВСТРИЯ ПО БВП НА ГЛАВА, Е БИЛА 2,5 ПЪТИ, А ПРЕЗ 1960 Е 2 ПЪТИ, 1989 Е 3 ПЪТИ, СЕГА Е 6 ПЪТИ.

 3. абе хора, какъв Адам Смит, какви теории, какъв Маркс, какви 5 лева. Всичко идва от евреите и тяхната върхушка, която от векове е овладяла финансите и се стреми към унищожаване на християнството, към световно господство и унищожаване на държавите. Пускат ви разни такива теорийки на Смит и Маркс за да се залъгвате, да ги обсъждате и да си мислите, че те са истинските хора влияещи на историята и събитията. Комунизмът е създаден, наложен и финансиран от евреи с цел унищожаването на превръщащата се в първа световна сила православна християнска Русия, а от всичко най-много мразят тези евреи християнството и успяха. Всички, като се почне от Маркс и Енгелс и се стигне до Ленин, Зиновиев, Троцки и т.н. са масони и евреи. По една случайност такива са и държащите парите на Западния свят от векове Ротшилд и някои други такива фамилийки. Но за щастие чичко Сталин ги изигра и им излезе извън контрол. Но за тези работи нещо филми няма, не пускате, а се занимавате тук с някакви си Смит и Маркс.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...