ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Възходът на парите, еп. 6 – Кимерика / The Ascent of Money, Ep. 6: Chimerica (2008)

Шести, последен епизод от поредицата.
Откъде идват парите и къде отиват? Защо металните са заменени с хартиени? Защо фондовите пазари винаги завършват с крах? Защо усвояването на математиката от арабите позволява разцвета на изкуството и архитектурата през Ренесанса?
В тази забавна поредица, историкът и професор от Харвард Нийл Фъргюсън разкрива всичко, което трябва да знаете за парите.
Възходът на парите е магическо пътешествие в историята – от еврейското гето във Венеция до Шанхайската стокова борса. Да следваш парите е винаги верният път. Нийл Фъргюсън го следва от арабските улици до делтата на изтичащите кредити, така както слънцето изгрява и светът се завърта – от Токио до Лондон и Ню Йорк. Съчетавайки динамичен монтаж от интервюта с финансови магнати и експресивния достъпен стил на коментиращия Фъргюсън, поредицата фундаментално ще промени представите за онова, което всъщност кара света да се върти.

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Като близък с Фортунов (Последният ни разговор на тема пари и финансова система в ефир-скат с него беше в началото на 2014 г.) препоръчвам да свалите от сайта си и 6 те части на този филм. Причина: насочва тези, които го гледат във фалшива посока! Филмъг „Парите като дълг“ е верният филм. Оставете само него.Ако искате да сте актуални на тема пари и фин. с-ма, то професор Валентин Катасонов е най-актуалния автор в света, за момента. Владимир Богданов,съставител на книгата „Лихвата-рак на обществото“ (Има я в мрежата)

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×