ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Икономически преглед с Ричард Улф, 2018, м.09, част 1

С участието на

Темите в първа част:
1. Федералният резерв на САЩ продължава да повишава основния лихвен процент. Защо го прави и как това влияе на икономиката на една държава?
2. Как една кампания по събиране на средства на най-богатият университет в САЩ разкрива голяма част от начина на действие на днешната икономика.
3. Как са се изменили цените на лекарствата и съпоставка между обещанията на политиците и тяхното спазване.
4. Каква е основната причина Аржентина, Венецуела, Турция, Индонезия и много други държави да изпитват огромни икономически затруднения в днешно време.
5. Обяснение на Модерната монетарна теория, или как работят банките и как се създават пари в днешно време.
6. Как се изменят политическите тенденции в последните години.

Подобни филми

Коментари (1)

  1. Да обясняваш ММТ с пример за това как търговска банка създава пари чрез издаването на кредит, е погрешно обяснение. Според ММТ парите (националната валута) се създават от държавата (правителството), когато то харчи или издава кредит. Търговските банки са агенти на правителството. Те могат да съществуват, само ако са получили лиценз от правителството. Държавата може да реши изобщо да няма частни търговски банки.

    Ако се интересувате от ММТ, защо не преведете някое видео на Warren Mosler, Bill Mitchell, L Randall Wray? Ще ви дам най-подходящите, ако ме потърсите.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×