Последното интервю на Тодор Живков (1997)

Тодор Живков ни отваря очите, макар и от гроба. Той е един български Клавдий, който чрез мимикрия успява да се спаси от месомелачката за интелигенти на фашисткия режим от 09 юни 1923 г. до 09 септември 1944 г. Суперполицаят Гешев казва: „Ще обера кадърните ви хора и ще ви оставя кундурджиите — да видите как се управлява с кундурджии!“ И така Гешев по един или друг начин убива Христо Ясенов, Сергей Румянцев, Йосиф Хербст, Никола Вапцаров, както и ред други представители на българската интелигенция. Живков е смятан за „кундурджия“.Това му помага и в борбата за партийна власт чак до 1989г.
Очевидно през 1997 г. Живков е в добро здраве и с остър ум цели 8 години след като го свалят от власт. Как ли ще звучи това интервю след още няколко години?

Подобни филми

Коментари (1)

  1. Живков и останалите „големци“ от КПСС са били доносници на царските тайни служби. Евреите някак си са се докопали до досиетата им и през цялото време са ги държали на каишка, тоест са били шантажирани. А евреите са им били съветници и са стояли в сянка. 12 съветника е имал Живков и всичките са евреи.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×