sicko-documentary
02:03:40

Недъзи / Sicko (2006)

Един потресаващ филм на режисьора Майкъл Мур, който бързо завладя публиката. „Недъзи“ влезе в тройката на най-печелившите и успешни документални филми. Лентата представя всички недъзи и порочни неща в некачественото и скъпо американско здравеопазване.
Bergamo
05:18

Репортаж от спешното отделение в болницата на Бергамо (19.03.2020)

Репортаж от спешното отделение (т.нар. „Бърза помощ“) на болницата в Бергамо, Италия. Италианските лекари искат да кажат на всички народи, че ако се отнесат отговорно към препоръките и спазват изолацията, ще имат шанс да избегнат кризисната ситуация, която те самите изживяват.
the-lockdown
33:14

Изолацията: Един месец в Ухан / The Lockdown: One Month in Wuhan (2020)

В 10 ч. сутринта на 23 януари 2020 г. китайският гр. Ухан е поставен в изолация. Целта е да спре разпространението на смъртоносния коронавирус в цялата страна. Направено е точно един ден преди навечерието на китайската Нова година – ден, в който пътуват всички, които са планирали да се върнат по родните си места за […]
wolff-march-2020
47:52

Икономически преглед с Ричард Улф, 2020, м.03 – Коронавирус, нефт и капитализъм

Как държавите посрещат епидемията от коронавирус и какво се прави в САЩ по този въпрос? Какво представлява т.нар. петролна война, за която се говори отскоро? Защо се сринаха фондовите борси? Как тези мащабни събития са свързани, как влияят върху живота ни и какви изводи можем да си направим за икономическата ни система?
italian_doctor
10:53

Италиански лекар: Коронавирусът е по-лош от бомба

Проф. Грасели координира мрежата на интензивното лечение на COVID-19 в Ломбардия. В това интервю той очертава етапите на развитие на епидемията в Италия, и главните мерки, които трябва да предприемат другите държави, за да избегнат епидемичната „бомба“. Интервю за Великобританския Канал4 от 10 март 2020 г.
killing-us-softly-4
45:44

Убиват ни нежно / Killing Us Softly 4 (2010)

Този дългоочакван филм от влиятелната и спечелила куп награди поредица „Убиват ни нежно“, се вглежда в американската рекламна индустрия и открива, че колкото повече нещата се променят, толкова повече остават същите. Представяйки ни над 160 зашеметяващи печатни и телевизионни реклами, Джийн Килборн разкрива същността на постоянния поток образи и послания, които моделират нашите възприятия и […]
lee-camp
11:55

Вечерен коментар с Лий Кемп – 6 / Redacted Tonight with Lee Camp 07.03.2020

Как елитът на Демократическата партия на САЩ спъва кандидатурата на Бърни Сандърс за президент. Как Америка посреща опасността от коронавируса. Големи компании обещават да предприемат мерки за борба с климатичните промени, но дали това е достатъчно?
frauenstreik_geht_weiter4
51:30

Стачката на жените продължава / The Women’s Strike Continues (2018)

Филм за борбата на жените, работещи в общинските детски градини и ясли в Познан (Полша). Борбата им е за нормални заплати и по-добри условия за тях и децата. През 2011 г. жените създават профсъюз. Оттогава са се научили ефективно да оказват натиск върху работодателите си, като освен това подкрепят други работници в техните борби. Жените, […]
×