ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Икономически преглед с Ричард Улф, май 2019 – втора част

С участието на

Недостатъците на днешната икономическа система отново изкарват на дневен ред темата за социализма, за едно по-справедливо общество и отношения, както това се е случвало в миналото. Каква е историята на социализма, на неговите вътрешни и външни борби, и как наученото от тях може да ни бъде от полза в бъдеще?

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

1.194€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (3)

  1. Ричард Улф за Парето? Къде? Искам да видя какво казва по тази тема.

  2. Стока ли е трудът, когато не се предлага от бизнесът и търговията. Стоката труд не се предлага от фирми и корпорации. Кой предлага трудът си чрез фирма, своя или друга наела трудът му, или търговец закупува труд и го търгува. Тогава всеки ще има право на офшорка и разходи които ще са извън данъци.

  3. Живков и живковистите сменяват социализмът с капитализъм, с оправданието за недоносен капитализъм. Демек Маркс казал, че социализмът се ражда от развит капитализъм. Нищо подобно не е казал Маркс. Имал е предвид, че колкото повече капитализъм, толкова по-зле, повече експлоатация и кризи, следователно повече революционно положение. Маркс е обичал капитализмът, но не е искал да е частен. Ако се въведе дори в джунглите на Амазония държавният капитализъм, би се радвал Маркс. Маркс не е мислил, че прави религия, но всеки елит превръща науката и системата в религия. Маркс иска научно виждане и решаване на проблемите, наука и демокрация.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *