ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Икономически преглед с Ричард Улф, 2019, м.05, част 2

С участието на

Недостатъците на днешната икономическа система отново изкарват на дневен ред темата за социализма, за едно по-справедливо общество и отношения, както това се е случвало в миналото. Каква е историята на социализма, на неговите вътрешни и външни борби, и как наученото от тях може да ни бъде от полза в бъдеще?

Подобни филми

Коментари (3)

  1. Живков и живковистите сменяват социализмът с капитализъм, с оправданието за недоносен капитализъм. Демек Маркс казал, че социализмът се ражда от развит капитализъм. Нищо подобно не е казал Маркс. Имал е предвид, че колкото повече капитализъм, толкова по-зле, повече експлоатация и кризи, следователно повече революционно положение. Маркс е обичал капитализмът, но не е искал да е частен. Ако се въведе дори в джунглите на Амазония държавният капитализъм, би се радвал Маркс. Маркс не е мислил, че прави религия, но всеки елит превръща науката и системата в религия. Маркс иска научно виждане и решаване на проблемите, наука и демокрация.

  2. Стока ли е трудът, когато не се предлага от бизнесът и търговията. Стоката труд не се предлага от фирми и корпорации. Кой предлага трудът си чрез фирма, своя или друга наела трудът му, или търговец закупува труд и го търгува. Тогава всеки ще има право на офшорка и разходи които ще са извън данъци.

  3. Ричард Улф за Парето? Къде? Искам да видя какво казва по тази тема.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×