Фаренхайт 11/9 / Fahrenheit 11/9 (2018)

С участието на

В своя последен филм големият американски режисьор Майкъл Мур прави дисекция на идването на Доналд Тръмп на власт, изследвайки различни социални кризи в американското общество, включително подлите машинации на елита на любимата му Демократическа партия, който все повече се отдалечава от своите избиратели, за да работи в полза на корпоративните си спонсори.

Подобни филми

Коментари (5)

  1. Благодаря за филмчето!За съжаление нищо добро не чака Америка от расист и идиот като Тръмп. По лошото е че и Европа си пати от глупостите му и ако не спре с изключително дебилните си похвати, светът не отива на добре.Има доста прилики с нацистка Германия относно методите му спрамо емигрантите. Но да не забравяме все пак , че Германия и Щатите са двете страни на една и съща монета.Истината е че политиците не работят за хората, политиците работят само и единствено за себе си и на никой не му пука. Филмът отразява американската действителност, но това е същата действителност и в България и в европейските страни под една или друга форма. Учителски стачки, стачки на синдикати, ред бандена, хората там поне се опитват да се борят с корумпираната и скапана система и протестират и затова шапка им свалям.И думите на този военен от Западна Вирджиния, на учителите , на геноцидът спрямо чернокожото население във Флинт и далаверите с водата. Замислете се не се ли случват същите неща и в България?!!!

  2. „Тоя бил насилник“, „Оня бил насилник“ – да вървят на майка си у ……. с техните си „критерии“ за „насилник“ !!! Ама и тяхното време идва, ще им се сипе „дюшеш“ на тия !!!!!

  3. Гнусно и долно филмче! Личи си холивудската „документалистика“ и „режисура“ на изключително долни и изманипулирани „продукции“, изтъкани от недомлъвки, и с похвати, достойни повече за селския махленски клюкарник, отколкото на нещо създанено с претенции да е на високо ниво! И тоя тюфлек Мур и той стана част от статуквото! Изключително долни похвати на този „режисьор“, чиито продукции са достойни по- скоро за жълтата преса, пази боже за „документалистика“ !!!! Долна гняс, бесни са мастиите, че народа избра Тръмп !!!!!!

  4. За съжаление, „Желязната пета“ ще се стори на много от нас като приказка за лека нощ … какво жалко падение …

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×