ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Газланд / Gasland (2010)

Филмът на режисьора Джош Фокс разследва задълбочено технологията за добиване на шистов газ и ефектите върху околната среда и живота на хората. Технологията е патент на небезизвестната „Халибъртън“ на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава.
Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт. Отчаянието на жителите в районите за добив на шистов газ е отлично документирано от режисьора, събрал по време на снимките стотици свидетелства.

Подобни филми

Коментари (9)

  1. Потресаващо! Крайно време е да се опомнят хората, които с лека ръка взимат решения,застрашаващи живота!Защо си затварят очите пред горчивия опит на други страни..и какви подбуди ги тласкат към унищожителна крачка????

  2. Би било хубаво някой да направи филм „Светът според обикновените хора“ (тези, които работят, за да могат да живеят). Сигурна съм, че резултатът ще е – искаме всички хора по света да са равни и никой да не е лишен от нищо. Да не съществува класовото деление (бедни и богати квартали, магазини за бедни и богати, първа и втора класа при превоза)- тези неща не трябва да ги има.

  3. The World According to Monsanto – горещо го препоръчвам!!!Тровят ни от всички посоки мръсните копелета – наши и чужди!

  4. Хора, помогнете със субтитри за филма!Свалих си го от нета, но нямам субтитри!Исками се да мога да го гледам и на домашния си телевизор!

  5. Разпространявайте го тоя филм сред приятели, че си е е. мамата, както са подписали договор за сондаж в малката ни българия!!!

  6. Много добро попадение!
    Браво и благодарности!
    Потресен съм от съдържанието. След такъв филм следват и въпросите към самия мен: А сега какво? Какво трябва да се направи? Защо не го правиш?
    И какво ще стане когато нашите дупедавци разрешат това безобразие и тук у нас?

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×