Газланд-2 / Gasland Part II (2013)

В това експлозивно продължение на номинирания за Оскар филм “Газланд”, режисьорът Джош Фокс използва своя уникален стил, изпълнен с черен хумор, за да разгледа още по-задълбочено опасностите от хидравличното разбиване, или фракинг – противоречивия метод за извличане на природен газ и нефт, промотиран на световно ниво.
“Газланд-2” показва как са се вдигнали залозите за един от най-важните екологични проблеми в света. Филмът доказва, че е мит твърдението на газовите корпорации за шистовия газ като “чиста и безопасна алтернатива на петрола”. Ще видим как сондите за фракинг неизбежно протичат с времето, замърсявайки водата и въздуха, разболявайки семейства и застрашавайки климата на Земята с мощния парников газ метан. Филмът разследва и как мощната нефтогазова индустрия, по думите на Фокс, “замърсява нашата демокрация”.

Към Газланд-1 (2010) http://www.dokumentalni.com/?p=1092

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

(Видяно 462 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (6)

 1. …Хак им е, щом като се прекланят пред Върховенството на Парите и Законите…

 2. От Мексиканският залив започва Гълфстрийм – Уикипедия ,и ако спре в Европа става ледников период и тъй като от 2010год. мина време засега няма някакво изменение на климата в Европа.

  Искат да разрешат фракинга в ЕС – http://darikfinance.bg/novini/100431#comments

  1. Метана /СН4/ е опасен парников газ и т.н. съм написал всичко – http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/04/globalnoto-zatopliane-i-ekologiia.1136401

   Въпроса е какво може да се направи – в ЕС трябва да се съберат 1 000 000 подписа от 6 държави за да се разгледа проблема – не да се направи референдум а да се разгледа проблема ?!

   Няма време за такива игрички на пряка демокрация защото хората са необразовани – неинформирани и съм сигурен ,че ако знаят за какво става въпрос няма да се разминем само с протести.

   Знам как да предотвратим планетарните катастрофи и съм написал отворено писмо до всички държавни органи и недържавни за да знаят повече хора.

   Хората трябва да знаят ,че светът може да функционира без нефт но трябва да се почне веднага трансформацията защото има технологично време от 15-20 год. – инфраструктура за ел.влакове и пренастройване на енергетиката тъй като потреблението на ток ще скочи в пъти но пък има резерви т.е. енергийна ефективност.

   Може да се справим с катастрофите и на блога ми съм дал в подробности как да се справим – основното е ел.транспорт предимно влакове с топла вода от слънцето вместо да се загрява с ток и газ ,и не на последно място енергийна ефективност.

   1. по данни на Евростат за 2010 г., страната ни потребява 853.774 кг. нефтен еквивалент за 1 000 евро БВП. За сравнение – енергийната интензивност датската икономика например е 104.05 кг. нефтен еквивалент за единица БВП – http://www.energyonline.bg/2012/06/%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/

    Отделно топлоизолация.

    Сегашните фотоволтаици също не са рентабилни защото вложената енергия за производството и рециклирането е почти равна на произведеният ток от фотоволтаика за 20-25год.

    В САЩ учени направиха фотоволтаик които има 1% КПД но вложената енергия за производство и рециклиране е 100 пъти по-малко от сегашните.

    Нещата се знаят но политиците са некомпитентни или психопати или корумпирани и водят света към планетарни катастрофи с милиарди жертви – почвам да си задавам въпроса дали някой от тях не го правят умишлено – надявам се ,че го правят защото са неуки и т.н. което не ги оневинява.

    Положението е много сериозно и ако не се вземат мерки ще има милиарди жертви следствие граждански размирици и войни – хаоса.

    Знам ,че около 1 милиард в света живеят нез ток и обработват земята с животинска сила и тях не ги бърка ,че петрола ще скочи с 3-500% и електричеството.

    Трябва да се върнем назад с 200год. ли ?! – да сеем и жънем на ръка и т.н.

 3. Някъде има ли го филма качен на тракер?
  Явно бързо се ориентират и го забраняват , където е качен да се гледа.

 4. Много ви благодаря за тези клипчета. В днешно време има толкова много филми, че човек да се чуди и мае кой да гледа и кой заслужава да спечели.Определено това е един филм който си заслужава и задължително трябва да се гледа според мен.Тук от клипчетата се вижда и колко много е развълнуван.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...