Прекрасно зелено (Зелената планета) / La belle Verte (1996)

С участието на

Филмът на Колин Соро разказва с изтънчен френски хумор историята на Мила (в ролята самата Колин Соро) от Зелената планета, която пристига на Земята с мисията да помогне на обърканите и изостанали земляни. Жителите на Зелената планета, от където идва тя, живеят в пост-капиталистическо общество, в което парите и пазарите са нещо отдавна забравено и ненужно, няма йерархия, решенията се вземат на общи събрания на принципите на пряката демокрация, не съществува корпоративно разделение на труда. Войната, ГМО и екологичното разрушение, отчуждението, експлоатацията и трупането на печалба отдавна са отстъпили място на разбирането за единство с природата, справедливостта, солидарността и самоуправлението. Филмът от 1996 година поставя по забавен начин фундаментални въпроси, които са още по-актуални днес, в лицето на екологичното разрушение и тоталната криза, в която живеем.

(Видяно 5982 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (0)

  1. Г-да ор документални.ком, потърсете един филм от 2007 на име 11-ият час. Заслужава да бъде тук наравно с всичко останало. Засяга много актуални теми с всеки изминал ден.
    Защото там се казва: Вече е е 11 часа и 59 минути и няма време за отлагане на промените!

  2. Благодаря ви, че се се постарали да намерите “Прекрасно зелено”, както и за целия ви принос за просветляване на обществото ни.

    Успехи братя по призвание.

  3. Изненадана съм много приятно. От много години искам да съм с бебета. Имам нужда от техния контакт. У тях има истинска, чиста любов. Това е моето усещане. Благодаря ви за превода и публикуването на този филм.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...