ОБСАДА: Неолиберализмът заробва демокрацията / Encirclement. Neo-liberalism ensnares democracy (2009)

ОБСАДА: Неолиберализмът заробва демокрацията / Encirclement. Neo-liberalism ensnares democracy (2009)
Днес българската икономика се подчинява на принципите на свободния пазар. Всички знаем какви са резултатите от това. Но България съвсем не е единствената страна, обсадена от икономическата доктрина, наречена “неолиберализъм”. Този документален филм проследява историята на неолиберализма от неговото раждане до днес. Ще видим кои са идеологическите бащи на свободния пазар; какви методи използва пропагандната мрежа, която ни заобикаля отвсякъде; кой и как принуждава правителствата да приемат политики, унищожаващи социалната държава. Ще разберем защо икономиката в целия свят се разпада пред очите ни.
Този документален филм ще ни помогне да опознаем неолибералите и тяхната основна цел: пълното завладяване на всички природни и човешки ресурси. Дали някой ден ще се измъкнем от блатото? Това може да стане единствено, ако осъзнаем на какви принципи се гради светът, в който живеем.

(Видяно 1193 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (9)

 1. И тия богоборци ще се срещнат с майстора. Хармонията почва да се въствановява и в момента. Тия наводнения в Тайланд, земетресения в Чили и Турция за какво са мислите? Е, има и още доста да се случва…

 2. Не защитавам плана ,но и много от нещата които се направиха са плод на нашите алчни и безмозъчни прости политици ,които си мислят че ще могат да избягат когато доиде време за плащане

  1. Лично аз не виждам никаква разлика между нашите алчни политици и чуждите такива… Един дол дренки са всичките.

 3. Уважаеми г-н Йорданов, напълно сте прав.Но именно неолибералния модел, вкаран с “Плана Ран Ът” в България роди политическата мафия. Прочетете представянето на настоящия филм в нашия сайт ideyazabulgaria.org. “Идея за България” благодари на сайт dokumentalni.com и на авторите на субтитрите на български език. Вашето дело да представите целия филм е епохално!

  1. Благодарим за хубавите думи. Ние сме изключително впечатлени от манифеста на „Движение за новата мисъл“- оригинално, интелигентно написано, новаторско. Много ни подхожда като мислене. Бихме желали в бъдеще заедно да работим. С пожелания за здрава и щастлива Нова 2012 година!Дора Апостолова

 4. Крайно време е банките и парите да се върнат отново на народа.
  Също така и средствата за производство и земята.
  Крайно време е не пазар или пари да са на върха на пирамидата, а човека. Време е да се освободим от това робство.

  1. Извинявай, но от хора като теб също почва да ми става зле (така както и от мръсниците)! Никой никога нищо няма да ти върне! Трябва да си го върнеш сам! Или в добрия вариант – да си върнем заграбеното сплотени, независимо от различията ни! Т.е. да се Самоорганизираме и да въстанем – ако сме мнозинство! Иначе нищо няма да постигнем поединично! За съжаление, тук – в България, смятам каузата за загубена; народът вече доказа, че е тотално разъединен!

 5. Крайно време е банките и парите да се върнат отново на народа.
  Също така и средствата за производство и земята.Крайно време е не пазар или пари да са на върха на пирамидата, а човека. Време е да се освободим от това робство.

 6. Чомски казва че никъде няма демокрация. Че демокрацията заплашва съществуващото статукво на западните елити. Ето защо в България се задържаха БКП елита да е статукво и днес. Защото БКП са се споразумяли да вървят по пътя на западния елит. А нови интелектуалци и демократи биха объркали нещата за западните планове. Точно това казва Чомски. Капитализма и пазарната икономика са илюзия. Днес България е първа в светът по зърно производство. Ако субсидираме производство на лаптопи или електрически коли. Тогава може да станем първи в тези дейности. Япония така направила през 50те години с електроника и автомобили. Днес Южна Корея прави като тогава Япония. Белгия и Дания го правят с крави. Всяка държава го прави в някаква област. И само това има ефект. Българите са най добрите производители на Калашник не защото са гении. Просто са вложили ноу хау и нови машини.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...