ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Земя: Климатичните войни, еп.1 / Earth: The climate wars – 1 (2008)

Има или няма климатични промени и ако да, на какво се дължат? В трите части на продукцията на БиБиСи „Земя: Климатичните войни“ геологът Д-р Иън Стюърт ще премине през различните етапи на „климатичните войни“. В климатичните войни съмнението е това, от което се възползват отричащите затоплянето. Дали учените или отричащите затоплянето ще се окажат прави?

Подобни филми

Коментари (4)

 1. Ето още един нагледен пример, какво представлява манипулацията:
  http://www.youtube.com/watch?v=NdSFj4k01ng

  Филмът е умопомрачително изопачаване на истината – бомбастична манипулация. Принципът е един и същ – частичната истина гарнирана с лъжи. Филма изобилства с купища окултски символи, знаци, ритуали и музика. Най-силното оръжие на манипулаторите е подсъзнателното внушение – картините и звуците, които са на заден фон, през целия филм, изобилстват от подсъзнателни послания.
  Тези които не са го схванали, нека си го запазят, за да го гледат след време. Ще видят, как всяко едно изречение, въпреки че е истина, се изопачава. Всяка картина, всеки един звук, начина на говор, начина на смяна на кадрите, как всичко това е част от подсъзнателните внушения на манипулаторите.

 2. За съжаление манипулацията е все по изпипана.
  Много хора вече са наясно как се прилага манипулацията, но да го кажем още веднъж:
  частичната истина е най-добрата лъжа – това е мисълта на немския министър на пропагандата и информацията от времето на нацистка Германия. Гарнирането на истината с купища лъжи е най-добрия начин да излъжеш някой. Един прост пример: Какво е истинското значение на нумерологията? – начин на кодиране на информацията, чрез използването на цифрите, посредством математиката, най-общо казано. Цялото това нещо е на показ през хората. Нумерологията няма нужда да се крие и никой няма да му хрумне на ум да я търси – тя е предствена пред хората, но е замаскирана с купища лъжи, за това какво ти вещае съдбата и т.н. Предполагам хванахте тънкия момент? – частичната истина, гарнирана с лъжи е най-добрата лъжа. Същото е с астрологията, ясновидството и т.н.
  Конкретно за климатичните войни:
  1. Средствата за масова информация (СМИ) в световен мащаб са контролирани над 90% – BBC не е изключение. Не очаквайте от СМИ да научите цялата истина. Както се досещате, тя ще бъде гарнирана с купища лъжи. Въпреки привидно благородния начин на финансиране на ББС медията, чрез годишни вноски от всяко английско домакинство, с което трябва да се гарантира нейната независимост и обективност, нещата не са точно така. Борда на директорите на медията се назначава от английската кралица. Всеки един, който е наясно какви са връзките на кралицата с тайния елит, със задкулисните играчи, ще разбере за какво иде реч. Прословутия филм на Ал Гор за глобалното затопляне, който се върти по всички тв-канали е пропит с манипулация. Запомнете, че никога няма да видите ЦЯЛАТА ИСТИНА в средствата за масова информация!
  2. Първите резултати от тази пропаганда, вече са налице: когато си плащате тока, има един компонент, който се нарича – зелена енергия. Истинското му име е – данък екология. Чувството на вина в обикновения човек е внушено – Той е този който унищожава климата на планетата. Никой не го притиска със сила, със заплахи да плаща. Обикновения човек, сам иска да плаща, за да „спаси“ планетата. Човек не осъзнава мазохизма, в който участва.
  На никой нищо не искам да внушавам. Най-важното е човек да не разсъждава на база изградените предразсъдъци и предубеждения, а чрез фактите, да подлага всяка една информация на анализ и критика, за да провери нейната истинност. Ако се появят нови факти – пак анализ и критика, нови факти – пак анализ и критика и така, докато стигне до цялата истина.
  Манипулацията в глобалното затопляне е една капка в морето. Виртуалната монетарна система, която използва цивиливизованото население на земята е гигантска манипулация, на фона на глобалното затопляне. Войната срещу световния тероризъм също. Измамите и лъжите са с такива размери, че човек не е способен да ги възприеме.

 3. Опитай се да изгледаш и трите епизода без предубеждения. Поздрави!

 4. Признавам си, че едва издържах първия епизод на този филм. Предполагам, че следващите няма да са много по-различни. Вероятно ще се спори дали следва „затопляне“, „охлаждане“, колко бързо и пр., но тезата ще бъде все една и съща – „климатичните промени“ са причинени от човешката дейност.
  Предлагам на всеки да се запознае с темата от по-друг ъгъл – ролята на корпоративната пропаганда:

  http://www.otizvora.com/category/politika/klimat-i-hora/page/3/

  Когато преди около година попаднах на този адрес, видях островче на нормалност на фона на монолитната неопровержимост, с която в България се говори за „климатичните промени“. Държа да отбележа, че далеч не съм привърженик на основните възгледи, защитавани от стопанина на този сайт. И все пак, за старанието си да отразява най-важните събития по темата, заслужава искрени благодарности.

  И тъй като това е първият ми коментар в сайта (а по стечение на обстоятелствата се оказва негативен), използвам повода да благодаря на всички вас, които стоите зад този сайт, канал „Документални филми“ в youtube, зад едноименния блог и зад социалнополитическите филми в „Колибка“.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×