ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Земя: Климатичните войни, еп.2 / Earth: The climate wars – 2 (2008)

Има или няма климатични промени и ако да, на какво се дължат? В трите части на продукцията на БиБиСи „Земя: Климатичните войни“ геологът Д-р Иън Стюърт ще премине през различните етапи на „климатичните войни“. В климатичните войни съмнението е това, от което се възползват отричащите затоплянето. Дали учените или отричащите затоплянето ще се окажат прави?

Подобни филми

Коментари (4)

  1. Атанасе, недей ни замотава с тия сложности на материята и как е необходимо много четене и учене, за да се разбере същността на проблема. Звучиш досущ като манипулатор. Има една поговорка: и най-гениалните неща са прости.
    Ето ви два важни ефекта от ограничаването на въглеродния двуокис:
    1. На всяка една държава се разрешава определено количество въглероден двуокис, което може да произведе. Централизирането и овластяването на една структура, която раздава лимити на всяка една държава, колко СО2 може да произведе, дефакто диктува развитието на икономиката на всяка една държава. Това е скритата истина – централизиран „лост“ за влияние на икономиката на всяка една държава.
    2. Освен диктуване поведението на отделните държави, отделния човек, като данъкоплатец, става гарант за развитието на бизнеса за алтернативни източници на енергия. Добавката „зелена енергия“ при плащане на сметките за ток, е по-правилно да се нарича – данък екология. Държавата задължава, всеки един да плаща данък екология.

    Това е само началото. Тепърва предстоят, въвеждането на все по-ефективни и по-ефективни мерки, за борба срещу въглеродния двуокис – втечняване и складиране на СО2 под земята – Дерзайте!

    Така че търсете мотивите. Кой стои зад дадена пропаганда? Каква е неговата цел? Ето ви прост пример – филма за глобалното затопляне на вицепрезидента на САЩ – Ал Гор. Същия този негодник е масон от най-висока степен. Същия е част от ордена на „Череп и Кости“, заедно с целия управляващ елит на САЩ. Същите тези негодници участвали в най-извратените ритуали – секс в ковчези! Езически ритуали в бохемската гора, а в същото време определящи се като християни. Не очаквайте от такива извратеняци, добронамереност!

  2. Всеки нормален човек си дава сметка, че търговията с емисиите на въглероден двуокис е пълна глупост и не решава проблема. Тя е типичен пример за „възхода на капитализма на бедствията“ (Наоми Клайн прекрасно го описва в „Шоковата доктрина“), при който всеки един реален проблем се използва, за да се натрупат печалби и не се търсят истински решения.
    Колкото до другите ти идеи, предполагам, че всички замърсявания биха могли да водят до това затопляне. Тук оставям учените да си спорят – метан ли е, въглероден двуокис ли е, какво е, аз нямам нужните компетенции, нито достъп до данни (предполагам и ти). При всички положения обаче, хората би трябвало да променят нещо в индустриите, най-добре всичко, което замърсява. Поздрави!

  3. Интересно твърдение правиш, Ироним. Безспорно си гледал „Измамата с глобалното затопляне“, а от този филм става пределно ясно КЪДЕ е измамата в „Измамата…“ Можеш да провериш, сам ще се убедиш. Между другото, догледай и последната част тук и после прецени кой лъже и кой маже. Сам ще видиш как „скептиците“ в един момент признават, че глобално затопляне има, и то се дължи на човешката дейност. Опитай се да изгледаш пак филма, като се освободиш от убежденията си (при теб явно са много силни) и гледаш само фактите. Ако после ги провериш, ще се убедиш, че този филм е изключителен и верен. За съжаление, точно скептиците са „корпорациите“.

  4. Не издържах. Гледах епизода до средата на 5-тата част. За мен този филм е част от корпоративната пропаганда за „глобалните климатични промени“, която така или иначе ни залива отвсякъде.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×