Задава ли се криза с кръводаряването? (20 април 2024)

В центъра за лечение на деца с тежки анемии в ИСУЛ повече от седмица не са получавали кръв от Националния център. Оказва се, че той е с намалено работно време, заради липса на сестри. Освен това, запасите там се попълват най-вече от роднинско кръводаряване, когато има предстояща операция на близки. Защо подобно кръводаряване не е законно и до какви опасности води това – анализът е на Альоша Шаламанов.

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Не е кризата само за сестри а за всякакви здравни работници в цялото здравеопазване.В Спешната помощ също няма кой да работи като се започне от шофьорите на линейки и се стигне до лекари.Сега се приемат без изпити в медицински университети което е безумие.Например когато шофьорите които са и хамали и медицински помощници работещи най-отговорната и мръсна професия с кръв,травми,катастрофи,търпящи обидите на ромелите тези хора искаха достойна заплата и кат.труд,но веднага скочиха срещу тях,че са били прости и не са фактор.Това означава,че МЗ и политици хич не ги интересува,но и самия БГ народ също.Народа знае само да иска,че всички са му длъжни а едни медии да си правят сеира.навремето при социализма бяха построени болници,нямаше град без болница,село без здравна служба с линейки и персонал ИСТИНСКИ а не като днес.Не се говореше за пари,каквото трябва се правеше за хората безплатно.Сега една операция е хилядарки а ако ги нямаш умираш.Мисля,че си заслужаваме съдбата плювайки постоянно по социализма.комунизма,държавна сигурност и хвалейки демократичния запад.Ами…ето ви го.Честито!

  2. При соца правеха акции в учрежденията и даваха за кръводаряване допълнителна отпуска 5 дни. Сега не знам това дали се прави. Защо, няма кой да го организира ли?

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×