Семена на свободата – дублиран, 10-та степен по Рихтер

Филмът е дублиран на български и излъчен по СКАТ в предаването „10-та степен по Рихтер“ на Валентин Фъртунов. С благодарности на целия екип на предаването!

Семена на свободата / Seeds of Freedom (2012)

„Семена на свободата“ разказва историята на семената от корените им в традиционното, биоразнообразно и богато земеделие по цял свят до трансформацията им в пазарен продукт, използван за монополизиране на световното хранително производство.
Филмът разкрива унищожителния ефект на индустриалното земеделие и най-вече на ГМО индустрията върху биоразнообразието, за което са работили фермери и общности по света още от зората на земеделието.
„Семена на свободата“ също оспорва посланията като това, че високо-технологичното индустриално земеделие е единственият начин да се изхранва света – послания, разпространявани от ГМО лобистите. Проследявайки историята на семената, откриваме как корпоративната политика се стреми към превземането им с цел големи печалби и контрол над световното производство на храни.
Филмът е продукция на Фондация Гая и Африканската Мрежа за Биоразнообразие. Историята на семената е разказана от Джеръми Айрънс.

Подобни филми

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×