ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Капитализъм, еп. 2 / Capitalisme 2 (2014)

Откъде идва капитализмът? От естественото развитие на обществата или от теории, предизвикали политически и технологични промени? Търсейки отговор на този въпрос, шестте епизода на документалния филм „Капитализъм“ ще ни преведат през 22 страни и ще ни срещнат с множество водещи фигури в икономиката, историята и социологията. Ще тръгнем по стъпките на великите мислители, белязали историята на капитализма.

Епизод 1: Адам Смит – основателят на капитализма?
Епизод 2: Богатството на народите
Епизод 3: Рикардо и Малтус, свобода ли казахте?
Епизод 4: А ако Маркс е бил прав?
Епизод 5: Кейнс-Хайек, фалшива битка?
Епизод 6: Карл Полани, човешкият фактор

Подобни филми

Коментари (1)

  1. Има такава – БУРЖОАЗНА ГРАНИЦА В МИСЛЕНЕТО, при която всякакви искания за промяна стигат до капитализма или въпреки капитализма. Човек с такава граница все си мисли, че капитализмът може и трябва някак си да се подобри, да се поправи, да се коригира нечия грешка и готово! За хора с такава граница, революционните промени са глупост и отживелица. Глупост и отживелица, е и всяка идея за такива промени! И т.н. и т.н.
    Човек с такава граница в мисленето, е обречен на постоянно робско слугуване на капитала, на посредствена и наивна представа за света и живота на хората! По отношение на хората, такъв човек е способен само на едно – да им пречи, да ги забавя, по пътя към истината! С времето обаче, те ще започнат да го отминат с отегчение и присмех, а той ще остане да се лута в своята ограниченост!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×