Студената политика / Холодная политика (2012)

С участието на

„СТУДЕНАТА ПОЛИТИКА” анализира външнополитическото поведение на Русия през последните години. Отново са представени различни мнения на експерти, в това число и чуждестранни, както и откровени мисли на самия Путин. Филмът дава ясна представа защо Русия отново се завръща на световната арена като фактор, с който водещите държави са длъжни да се съобразяват.
Два важни исторически момента, разгледани във филма, разкриват какво стои зад днешната външна политика на Русия, насочена към възпиране разширяването на НАТО на изток и налагането на ясни и взаимоизгодни отношения между световните лидери. Първият е речта на Путин през 2007-ма в Мюнхен, на конференцията за политика и сигурност, остро критикуваща САЩ за монополното им поведение. Путин много ясно заявява, че Русия повече няма да е младши партньор, а ще води независима и отговаряща на интересите й външна политика. Вторият е войната с Грузия през 2008 г. – най-критичният момент в днешната ни история, при който всъщност Русия и САЩ отново почти застават на ръба на открития конфликт, подобно на кубинската криза от 1962-ра. Тези две събития бележат радикалния поврат във външната политика на Русия, чиято сила междувнеменно през годините на Путин, е нараснала многократно и държавата бързо върви към стабилизация. Филмът подчертава заслугите на дипломацията, наложена от Путин в последните години, основаваща се на твърдост и малка склонност към компромиси, водена в условията на една наистина „студена политика”.

Натиснете ТУК с десен бутон, за да свалите филма
Натиснете ТУК с десен бутон, за да свалите субтитрите

(Видяно 454 пъти, 2 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (1)

  1. НЕ Е ТОЧНО ТАКА. СВЕТОВНИЯ ФИНАНСОВ ИНТЕРНАЦИОНАЛ ПРОСТО СЕ ОПИТВА ДА СПАСИ КАПИТАЛИЗМА, ЗАЩОТО МАРКС Е ПРАВ. БОГАТСТВОТО НА КАПИТАЛИСТИТЕ ИЗЧЕРПВА ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ПАЗАРА, ТОВА ВОДИ ДО ДЕФЛАЦИЯ АКО ИМА ЗЛАТЕН СТАНДАРТ.. ТЕ ПРАВЯТ ФИНАНСОВИ ПАРИ КАТО ДАВАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПАРИ МНОГО ПЪТИ КАТО КРЕДИТ А ТЕ СЕ ВРЪЩАТ КАТО ДЕПОЗИТ. ТАКА СЛЕД БОРСОВ СРИВ И ПОСЛЕДВАЛО НЕДОВЕРИЕ В БАНКИТЕ – СЕ ОКАЗВА ЧЕ ИМА 10-ПЪТИ ПОВЕЧЕ ДЕПОЗИТИ ОТКОЛКОТО ЗЛАТО В БАНКИТЕ. ТОВА НАЛАГА СЪЗДАВАНЕ НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ И ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА – ТАКА ЗЛАТОТО ПОТИЧА КЪМ САЩ КЪМ РЕЗЕРВА. РУСКИЯ ЦАР Е ИМАЛ МНОГО ЗЛАТО.. ТАКА ЕВРОПА ОСТАВА БЕЗ ЗЛАТО, И СИ НАСТАВА ИНФЛАЦИЯ В ЕВРОПА – СЛЕД ПЪРВАТА СВИТОВНА. БЪЛГАРИЯ ВЗЕМА ДОЛАРИ ЗА ГАРАНЦИЯ НА ЛЕВА, И ПОВЕЧЕТО ДЪРЖАВИ ГО ПРАВЯТ, ЗЛАТНО ДИВИЗИОНЕН СТАНДАРТ СЕ НАРИЧА. ТАКА ДОЛАРА ПОСКЪПВА .. НО ДЪРЖАВИТЕ ПАК СИ ИСКАТ ЗЛАТО И ГО ИЗТЕГЛЯТ ОТ ДОЛАРИТЕ, ТОВА НАЛАГА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЛИХВИТЕ.. НО ДОЛАРА РАСТЕ, БОРСИТЕ СА ДОБРЕ, РАЗДАВАТ СЕ КРЕДИТИ, ФИНАНСОВИТЕ ПАРИ СЕ УМНОЖАВАТ, И ЛИКВИДНОСТТА НА БАНКИТЕ ПАК СЕ ВЛОШАВА, ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА ПОВЕЧЕ ДОЛАРИ ОТКОЛКОТО ЗЛАТО.. И КРАЯТ НА КАПИТАЛИЗМА Е БИЛ СИГУРЕН. ТОЗИ ПЪТ РУЗВЕЛТ СПАСЯВА КАПИТАЛИЗМА ЧРЕЗ НАМАЛЯВАНИТО МУ И ОГРАНИЧАВАНЕ НА БАНКИТЕ. КОЕТО Е МНОГО ЗЛЕ ЗА КАПИТАЛИСТЕТЕ И БАНКЕРИТЕ. ТЕ СА СМЯТАЛИ ДА ВЗЕМАТ ЗЛАТОТО НА БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ ЧРЕЗ ВОЙНА. НО НЕ ИМ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА НАПАДНАТ СТАЛИН ПОДМОЛНО ЧРЕЗ ХИТЛЕР, ЗАЩОТО РУЗВЕЛТ КОПИРА МНОГО ОТ МОДЕЛА НА СТАЛИН. НО СТАЛИН ПОБЕЖДАВА И ЕВРОПА МОЖЕ ДА СТАНЕ КОМУНИСТИЧЕСКА, НО НЯМА КАК АМЕРИКА ДА НАПАДНЕ СТАЛИН, ЗАТОВА АМЕРИКА ТРЪГВА ДА СПАСЯВА ЕВРОПА ОТ КЪМ ЗАПАД – СРЕЩУ ХИТЛЕР УЖ.. .. .. БРЕТЪН УУДС ЗАКЪРПЯ ОКОНЧАТЕЛНО ДОЛАРА, КАТО ДРУГИТЕ СТРАНИ СЕ ОТКЕЗВАТ ОТ ЗЛАТОТО В ПОЛЗА НА ДОЛАРА. ТАКА И ПЕТРОЛЪТ СЕ ФИКСИРВА КЪМ ЗЛАТОТО. ТОЕСТ КЪМ ДОЛАРА. ПРОВЕРЕТЕ И СЕГА Е ТАКА. ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА. МИЛТЪН ФРИДМАН СПАСЯВА КАПИТАЛИЗМА ОТ ТОВА ВСИЧКИ В СВЕТЪТ ДА СТАНАТ БЕЗКЛАСОВО ОБЩЕСТВО – САМО СРЕДНА КЛАСА. ФРИДМАН СЪЗДАВА ФИНАНС ИКОНОМИКА КОЯТО НЯМА НУЖДА О ЗЛАТО И СЕ СПРАВЯ С ЛИКВИДНОСТТА ЧРЕЗ КРЕДИТОРА ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ, И СВЕТОВНАТА БАНКА КАТО ПОСРЕДНИК КЪМ ФЕД. А СЕГА КАКВО ЩЕ ИЗМИСЛЯТ?? ПАК КАПИТАЛИЗМА Е В ОПАСНОСТ. ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ФРИДМАН ОБЕЩАВАХА ПРЕЗ 1980ТЕ ЧЕ ТАЗИ СИСТЕМА СЛАГА КРАЙ НА ВОЙНИТЕ И МИЗРИЯТЯ.. РАЗБИРАТЕ ЗАЩО?!! ЗАЩОТО ТЕ СА ПРИЧИНЯВАЛИ ТОВА! И ГОРБАЧОВ ПОВЯРВА.. БКП СЪЩО – ЗАЕДНО С КОСТОВ – ТОЙ ИМ ОБЯСНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...