ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Газланд-2 / Gasland Part II (2013)

В това експлозивно продължение на номинирания за Оскар филм „Газланд“, режисьорът Джош Фокс използва своя уникален стил, изпълнен с черен хумор, за да разгледа още по-задълбочено опасностите от хидравличното разбиване, или фракинг – противоречивия метод за извличане на природен газ и нефт, промотиран на световно ниво.
„Газланд-2“ показва как са се вдигнали залозите за един от най-важните екологични проблеми в света. Филмът доказва, че е мит твърдението на газовите корпорации за шистовия газ като „чиста и безопасна алтернатива на петрола“. Ще видим как сондите за фракинг неизбежно протичат с времето, замърсявайки водата и въздуха, разболявайки семейства и застрашавайки климата на Земята с мощния парников газ метан. Филмът разследва и как мощната нефтогазова индустрия, по думите на Фокс, „замърсява нашата демокрация“.

Към Газланд-1 (2010) http://www.dokumentalni.com/?p=1092

Подобни филми

Коментари (3)

  1. Много ви благодаря за тези клипчета. В днешно време има толкова много филми, че човек да се чуди и мае кой да гледа и кой заслужава да спечели.Определено това е един филм който си заслужава и задължително трябва да се гледа според мен.Тук от клипчетата се вижда и колко много е развълнуван.

  2. Някъде има ли го филма качен на тракер?
    Явно бързо се ориентират и го забраняват , където е качен да се гледа.

  3. …Хак им е, щом като се прекланят пред Върховенството на Парите и Законите…

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×