Обиколка на данъчните оазиси / The Tax Free Tour (2013)

Къде мултинационалните компании плащат данъци и колко? Вникване по темата от международни данъчни експерти. Режисьора Marije Meerman прави преглед на данъчните оазиси, хората, които живеят там и пътищата, по които се избягват данъци в световен мащаб. Тези пътища имат гръмки имена като „Cayman Special“, „Double Irish“ и „Dutch Sandwich“. Финансовия свят работи в сянка, заобиколен от висока степен на секретност. Място, където огромни капитали пътуват по света със скоростта на светлината и избягват плащането на данъци. „Обиколка на данъчните оазиси“ е икономически трилър, отразяващ огромния риск както за правителствата, така и за гражданите. Това ли е цената, която трябва да платим за глобализирания капитализъм?

Подобни филми

Коментари (5)

 1. Чудесен филм!!! Пожелавам ви Успех в това благородно дело, макар и словосъчетанието да е клише. Това действително е за благото на тези извън този „рай“. Натрупването на информация в един момент ще се превърне и в знание, надявам се, “какво да се прави“. Между другото има още един интересен филм Dirty Wars , може и вече да ви е известен, без превод все още.
  🙂

   1. Поздравления за идеята за сайта..супер е и вие сте едни истински съвременни будители.Учудих се че го няма филм Miss representation…Мисля че той е от съществена важност за случващото се в момента:)

 2. Прекрасен филм – благодаря

  Писал съм за тези неща и с този филм се затвърждават фактите

  32трлн.се въртят в ощфорки плюс
  67трлн. сиво банкиране и
  над 670 трлн. деривати и т.н. днес се ядосах и написах почти всичко тук – http://darikfinance.bg/novini/100459#comments

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×