ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Капитализъм, еп. 1 / Capitalisme 1 (2014)

Откъде идва капитализмът? От естественото развитие на обществата или от теории, предизвикали политически и технологични промени? Търсейки отговор на този въпрос, шестте епизода на документалния филм „Капитализъм“ ще ни преведат през 22 страни и ще ни срещнат с множество водещи фигури в икономиката, историята и социологията. Ще тръгнем по стъпките на великите мислители, белязали историята на капитализма.

Епизод 1: Адам Смит – основателят на капитализма?
Епизод 2: Богатството на народите
Епизод 3: Рикардо и Малтус, свобода ли казахте?
Епизод 4: А ако Маркс е бил прав?
Епизод 5: Кейнс-Хайек, фалшива битка?
Епизод 6: Карл Полани, човешкият фактор

Подобни филми

Коментари (3)

  1. http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/Current_Account_Balance_Percentage_GDP/

    http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/Current_Account_Balance_US_Dollars/

    https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ms_mil_xpnd_gd_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:BEL:GRC:GBR:ROM:SRB:TUR:HUN:FIN:USA:CAN:ZAF:IND:DEU&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false

    Не е вярно, че НРБ е закъсала икономически заради въоръжаване. Само и е спаднал износът, и е нараснал вносът, заради чернобилското замърсяване. http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/GDP_Share_of_World_Total_PPP/

    Соц олигархията осъзна че е дясно – фашизъм, и скоро ще бъдат свалени от власт от комунистите и марксистите, или маоистите, и загърбиха комунизма след 1969 година. Така не се сбъдна хрушчовия завет за постигане на комунизъм през 1980 година. Ето защо те дясното в партията не правеха инвестиции в дънки и нови модели автомобили след 1970 година, и създадоха нови конституции за централизация на властта. 1938 ГОДИНА РАЗЛИКАТА НА БЪЛГАРИЯ И АВСТРИЯ ПО БВП НА ГЛАВА, Е БИЛА 2,5 ПЪТИ, А ПРЕЗ 1960 Е 2 ПЪТИ, 1989 Е 3 ПЪТИ, СЕГА Е 6 ПЪТИ.

  2. The italians did it, the former Yugoslavias did it, the americans did it. Why doesn’t someone step up and make a genuine, high-quality movie about Bulgaria? Or at least explaining all this stuff to people, who haven’t found out about your wonderful site.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×