Тери Пратчет: Да избереш смъртта / Terry Pratchett: Choosing to Die (2011)

Английският документален филм “Тери Пратчет: Да избереш смъртта” акцентира върху темата за евтаназията. Презентатор е Тери Пратчет, а в главната роля е 71-годишният милионер Питър Смедли, който страда от моторно-невронно разстройство – жестока болест, която поразява необратимо нервната система и основните функции на човека. В началото на филма Пратчет се среща със семейство Смедли в имението им на о-в Гърнси, Великобритания. Пратчет ще се срещне също така и с белгийския писател Хуго Клаус, който прави опит за самоубийство, след като му е открит Синдром на Алцхаймер. Основната тема е евтаназията и швейцарската клиника за “асистиране при самоубийство” наречена “Дигнитас”. Филмът вдига огромен шум сред обществото, а според критиците това е първият филм, който показва на живо смърт чрез евтаназия.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

(Видяно 838 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (0)

  1. Госпожа Смедли нямаше търпение мъжът й да заспи завинаги. Изпрати го на диванчето и веднага се отдръпна – да го свършват най-после! И колко е любезна … мани, мани! След като всичко мина “добре”, тя продължи по план – веднага почна да се суети да организира нещо по телефона.
    Но, ако Питър Смедли беше се пошегувал, че в последния момент е решил за завещае милионите си и имотите си на някоя църква или обществена организация, на госпожата щеше да й замръзне усмивката и щеше със сълзи на очи да го моли да не умира още – та тя толкова го обича!
    Така ми се видя на мене, а горкият Тери Пратчет видя в нея една силна англичанка, с която всеки англичанин може да се гордее, понеже явно не може да приеме, че човек може да бъде наистина едно много долно и противно същество.

  2. sks :Tи си ……………… ,, Не човек а МЪРША ”
    Ти лично присъствал ли си на разговорите между тях двамата че да се изказваш толкова дебилско просташки ОЛИГОФРЕН , Ти лично ли изживя тяхната драма ве пееееееееееееедераст долен е съдиш МЪРША долна

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...