Тери Пратчет: Да избереш смъртта / Terry Pratchett: Choosing to Die (2011)

Английският документален филм „Тери Пратчет: Да избереш смъртта“ акцентира върху темата за евтаназията. Презентатор е Тери Пратчет, а в главната роля е 71-годишният милионер Питър Смедли, който страда от моторно-невронно разстройство – жестока болест, която поразява необратимо нервната система и основните функции на човека. В началото на филма Пратчет се среща със семейство Смедли в имението им на о-в Гърнси, Великобритания. Пратчет ще се срещне също така и с белгийския писател Хуго Клаус, който прави опит за самоубийство, след като му е открит Синдром на Алцхаймер. Основната тема е евтаназията и швейцарската клиника за „асистиране при самоубийство“ наречена „Дигнитас“. Филмът вдига огромен шум сред обществото, а според критиците това е първият филм, който показва на живо смърт чрез евтаназия.

Подобни филми

Коментари (4)

  1. Не мога да си позволя толкова силни думи, но споделям емоцията на кокоакодк! Колко жалки, достойни за съжаление, са индивиди като sks, за които всичко е пари!!! Гледайте Вие, господин съкращение, болен човек, който отчаяно се моли мъките му да свършат, пък тогава говорете за дребнавости!

  2. sks :Tи си ……………… ,, Не човек а МЪРША “
    Ти лично присъствал ли си на разговорите между тях двамата че да се изказваш толкова дебилско просташки ОЛИГОФРЕН , Ти лично ли изживя тяхната драма ве пееееееееееееедераст долен е съдиш МЪРША долна

  3. Госпожа Смедли нямаше търпение мъжът й да заспи завинаги. Изпрати го на диванчето и веднага се отдръпна – да го свършват най-после! И колко е любезна … мани, мани! След като всичко мина „добре“, тя продължи по план – веднага почна да се суети да организира нещо по телефона.
    Но, ако Питър Смедли беше се пошегувал, че в последния момент е решил за завещае милионите си и имотите си на някоя църква или обществена организация, на госпожата щеше да й замръзне усмивката и щеше със сълзи на очи да го моли да не умира още – та тя толкова го обича!
    Така ми се видя на мене, а горкият Тери Пратчет видя в нея една силна англичанка, с която всеки англичанин може да се гордее, понеже явно не може да приеме, че човек може да бъде наистина едно много долно и противно същество.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×