Религиотско / Religulous (2008)

С участието на

Името на филма идва от игра на думи в английския, комбинация от „религиозен“ и „абсурден“. Политическият хуморист и автор Бил Мар в пътешествието си около света разговаря с различни хора за Бог и религията, изтипосвайки пред екрана цял калейдоскоп от вярващи фанатици от всякакви религии, които смятат, че еволюцията е мит, а Земята е на 6000 години. Известен с проницателния си аналитичен ум, дързък език и пълна безпощадност, Мар повежда характерната си откровеност на едно необикновено духовно пътешествие.

Крайният резултат е преди всичко адски смешен социален експеримент, но и скептичен коментар, неизбежно водещ до сладко-кисел финал с допустимо нравоучителен, дяволски верен извод. Какъв е той?

Подобни филми

Коментари (6)

  1. Филма е страхотен и достоверен. Браво на всички, които са помогнали филма да стигне до мен. Благодаря им.

  2. Разликата между религията и Бог е огромна. Не вярвам да седнете да ме убеждавате, че поповете могат да научат някого на морал. В какво се състои моралът на религията – единствено в индоктринирането на глупака, че изповядва правилната религия и правилните морални ценности. Моралът няма религиозни и политически изражения. Единственият морал е любовта към ближния. Всичко друго е съзнателна манипулация на вярващите, че който не изповядва правилната религия е враг.

    1. Религията е за манипулация на масите. Колкото по-религиозен е един човек толкова по-грешен е.И се прави на много вярващ за да може да оправдае грешните си постъпки,да се покае(при католиците да се изповяда) и да продължи на чисто с нови грешки. Фанатизираните мюсюлмани си имат и свещен джихат. Да измъчваш и убиваш е свещено няма спор.Свещено в болните мозъци на крайните религиозници.

  3. Добре, християнството и Библията са опасни за човечеството. Да вземем да ги премахнем тогава. Малко ще ни липсват морални закони, много хора ще изгубят надежда, ще спрат да вярват, че има един страшен Бог, който ще съди всеки и ще се отпуснат във всякакви извращения нали няма Бог, който да ги съди справедливо, можем да правим каквото си искаме и хората взеха да се извращават. Давайте, опитайте се да премахнете вярата от сърцата на много хора, които все още се придържат към моралните закони от Библията. Комунистите се опитаха да го направят, но неуспяха, може пък вие да успеете.

  4. Най-после някой да каже на висок глас, че религиите са начин да държиш човечеството в подчинение.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×