Убийствата на Тони Блеър / The Killings of Tony Blair (2016)

„Убийствата на Тони Блеър” е история за унищожаването на Лейбъристката партия от Тони Блеър, за неговите добре платени бизнес интереси и за хилядите невинни хора, жертви на решението му за инвазията в Ирак.

Бившият британски премиер се е превърнал в най-голямата международна компания за политически аутсорсинг, създавайки непрозрачна, тайнствена, мистериозна империя на ръба на закона.
Още преди края на мандата си Тони Блеър има „абсолютно ясна представа какво би искал да прави и защо”, когато напусне поста си. Той иска да се фокусира върху три спорни и перспективни области: Близкия изток, религиозния екстремизъм и управлението в Африка.
Никой не знае точно каква роля играе той сега: на близкоизточен миротворец, на управител на „Тони Блеър асошиейтс”, на благодетел от фондация „Вяра” или спортен деятел от фондация „Спорт”. За една своя реч в затънтено кътче някъде из Африка Блеър получава за един час повече пари, отколкото би получил за цяла година като премиер или депутат от британския парламент.
За много англичани днес Тони Блеър е Макиавели с комплекс на Месия, военнопрестъпник, който твърди, че спасява света.

В описанието на филма са използвани извадки от следната статия:
http://a-specto.bg/tonny-blair-inc/

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Чудесен филм, макар и за отдавна известни факти. Ирландският акцент на автора е направо култов.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×