Фашизъм ООД – пълна версия / Fascism Inc. full version(2014)

В пълната версия на филма “Фашизъм ООД” са включени около 10 допълнителни минути, в които са дадени още примери за гръцките капиталисти – колаборационисти на нацистките окупационни войски.
______________________________________________________

“Фашизъм ООД” е най-новият документален филм от авторите на “Дългокрация” и “Катастройка”, в който те разследват възхода на неофашизма в Гърция и Европа, и ролята на икономическият елит за него.
Филмът обяснява гръцката криза, поглеждайки към миналото, Втората световна война и причините за раждането на фашистките движения по онова време. Откриваме, че причините са същите и днес: неусмиримите апетити на европейските индустриалци и банкери. Филмът ни напомня как се установяват фашизмът в Италия и нацизмът в Германия с помощта на европейските капиталисти – нещо, което не можем да открием в учебниците по история. Показва как вчерашният, както и днешният фашизъм, не са нищо повече от инструмент в ръцете на един малък кръг от хора, атакуващи работническата класа и нейните права в името на печалбата. Основната цел на вчерашните и днешните фашисти, е да постигнат хрисима работна ръка, нископлатена, без права и без синдикати.
Една забележителна на емоционално ниво част от филма показва как Гърция е единствената европейска страна, в която сътрудниците на геманците не са загубили войната, а вместо това са наградени.Тези, които по време на Втората световна война търгуват и произвеждат за германците на гърба на гръцкия народ, днес са главните действащи лица в политическия и икономическия живот на страната, и това обяснява много неща. В Германия и Италия днес също е така, тъй като индустриалците, финансирали фашизма и нацизма, в крайна сметка получават много леки наказания или дори не са подвеждани под отговорност.
Този документален филм е много полезен за по-доброто разбиране на европейската криза, кой я е създал и защо.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

(Видяно 680 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (5)

 1. Трябва да се обясняват нещата до край – подробно.

  Когато Гърция прие еврото държ.дълг беше около 90% при изискване 60% и си затвориха очите защото френски и немски банки дадоха около 200 милиарда евро на Гърция за да купува техни стоки предимно оръжие и т.н. това е 50% от причината като незабравяме 13 и 14 заплати и пенсии и раздутите разходи на бюджета.

  Проблема е Италия с около 132% държ.дълг(2 трилиона евро)и т.н. положението е страшно и защото дълговете на държавите,фирмите и физическите лица в света възлизат на 360% от световният БВП – дълговете са предимно на богатите държави.

  Естествено ”съединението прави силата” в смисъл съединение в синдикати и кооперативи

  Проблема е ,че хората(над 90%)незнаят основни неща – от 7 милиарда жители 4 млрд. нямат достъп до интернет а останалите гледат глупости по нета и т.н. гледам колко са гледали филма –
  1 079 показвания

  От една година следя колко са гледали ”Грубо събуждане” – http://www.youtube.com/watch?v=0dMzS1KRqpM&list=SPB4350B36A64F0F90

  1. Причините за ставащото са много и взаимосвързани но в основата е морала в смисъл неверие във Господ и незнание и като грешна представа за Божията воля

   Трябва да се поучим от историята и науката ,и Патриарха на България го каза хубаво в интервю за БТА преди 1год. ” … всяка криза – икономическа, екологична, политическа, социална е следствие от духовната криза, т.е. от отдалечаването от Бога и Законите , които Творецът е установил във Вселената…”

   Просто съм обобщил кризите – http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/09/16/otvoreno-pismo.1148972

 2. Фашиста Мусолини преди това е бил социалист, баща му е бил социалист.Национал-СОЦИАЛИСТЪТ Хитлер казва, че всичко което е научил в политиката, го е научил от болшевиките, самият той е твърдял, че няма по-добър Н.С. от бившия комунист. Нали и комунягите служиха на тия същи мазни капиталисти.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...