Памет / Remembrance (2018)

На 1.09.1939 г. Германия напада Полша. Това събитие се смята за начало на Втората световна война. Но мнозина историци казват, че голяма част от общоприетите днес истини за събитията около войната са изкривени. Кои факти са преиначавани, кой го прави, как и с каква цел – на тези въпроси се опитва да отговори документалният филм „Памет“.

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Типичен западен трол.“Колкото до стотиците хиляди съветски войници, оставили костите си в Европа“-Загинали са десетки милиони /дребна разлика/,По-добре ДА ЖИВЕЕШ в „кървав комунистически човеконенавистен режим от сталински тип: отколкото „хуманно: убит в газовите камери..

  2. Типичен руски пропаганден филм, който срамежливо пропуска факта, че съветската армия „освободителка“, след като преборва нацистка Германия, впримчва половин Европа в кървав комунистически човеконенавистен режим от сталински тип. Затова,драги, ви смятаме за окупатори, а не за освободители. Колкото до стотиците хиляди съветски войници, оставили костите си в Европа – вечна им памет – те не носят вина за действията на кървавия си диктатор. И германският нацизъм и съветският сталинизъм са двете страни на една и съща монета.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×