Мъжкари 2: Насилие, мъжественост и американската култура / Tough Guise 2: Violence, Manhood & American Culture (2013)

Филмът изследва връзката между насилието и влиятелната медийна структура, която насочва изграждането на мъжествеността към тесните рамки на агресията, силата, контрола и позирането, което води до изкривявания в отношенията и връзките между хората. Широко разпространеното свързване на мъжествеността с агресията, силата, индивидуализма и надмощието над други, е може би една от основните причини за високите нива на насилие в наши дни.

Подобни филми

Коментари (1)

  1. Една от истините, която остава неизменна от зората на човешката раса до ден-днешен е, че ако си мъж, от теб се очаква – и изисква дори – да си способен да си служиш с насилие и да си ефективен когато го правиш. Тази способност далеч не е равномерно разпределена сред представителите на силния пол и проявленията й варират от пълна неспособност до склонност към насилие, подчертана до степен на психиатричен проблем.

    Между тези екстремуми се намира способността да нанасяш и понасяш насилие, когато това е неизбежно. И тъй като това е огромно еволюционно предимство за онези, които разполагат с този инструмент, аз лично разглеждам тази способност – или склонност, афинитет или както иската го наречете – като ДАРБА.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×