Прекрасно зелено (Зелената планета) / La belle Verte (1996)

С участието на

Филмът на Колин Соро разказва с изтънчен френски хумор историята на Мила (в ролята самата Колин Соро) от Зелената планета, която пристига на Земята с мисията да помогне на обърканите и изостанали земляни. Жителите на Зелената планета, от където идва тя, живеят в пост-капиталистическо общество, в което парите и пазарите са нещо отдавна забравено и ненужно, няма йерархия, решенията се вземат на общи събрания на принципите на пряката демокрация, не съществува корпоративно разделение на труда. Войната, ГМО и екологичното разрушение, отчуждението, експлоатацията и трупането на печалба отдавна са отстъпили място на разбирането за единство с природата, справедливостта, солидарността и самоуправлението. Филмът от 1996 година поставя по забавен начин фундаментални въпроси, които са още по-актуални днес, в лицето на екологичното разрушение и тоталната криза, в която живеем.

Подобни филми

Коментари (7)

  1. Хубав филм за осъзнаването на хората. Но сме изключително далече от промяната, от намаляване на това бясно консумиране на излишни стоки, от липсата на уважение между хората и пренареждане на ценностите на всеки един от нас. Благодаря!

  2. Изненадана съм много приятно. От много години искам да съм с бебета. Имам нужда от техния контакт. У тях има истинска, чиста любов. Това е моето усещане. Благодаря ви за превода и публикуването на този филм.

  3. Благодаря ви, че се се постарали да намерите „Прекрасно зелено“, както и за целия ви принос за просветляване на обществото ни.

    Успехи братя по призвание.

  4. Г-да ор документални.ком, потърсете един филм от 2007 на име 11-ият час. Заслужава да бъде тук наравно с всичко останало. Засяга много актуални теми с всеки изминал ден.
    Защото там се казва: Вече е е 11 часа и 59 минути и няма време за отлагане на промените!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×