Неравенства и корупция в България (2020)

Във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ на 25 септември 2020 г. гостува докторът по политическа антропология и социология Жана Цонева – председател на сдружение КОИ, занимаващо се с изследвания върху социалните и трудови права. Жана Цонева дискутира със Слави Трифонов възможността да бъдат поправени фундаменталните икономически проблеми на България, следвайки примера на богатите западни държави.

Бедността и неравенството у нас са основната причина за корупцията в страната. Но на какво се дължат те и как да бъдат поправени? Наистина ли трябва да разчитаме единствено на морала на бизнесмените и политиците, или е възможно корупцията да бъде пресечена в основата си?

В интересния разговор ще чуете двете гледни точки, всяка една със своите аргументи.

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (16)

 1. Колко е нагъл боклука Слави Трифонов. Има такъв отпадък.
  На 06.11.2020г. oчаквайте филмът на Питър Джоузеф-Interreflections.

 2. Слави е одъртял и озлобял (не гледам телевизия от 7 години). Съгласен съм с тезите на Цонева. Няма как да правите нова партия без субсидия и без да сте зависими от някои мангизлии. За данъците Славчо много се изложи и се показа като новият Бойко. Каквото той решал, както той мислел … Абе едноличен африкански диктатор.

 3. Една комунистка с промит мозък, Слави на моменти чак не можеше да повярва на глупостите,които говореше!

  1. Това, че не си достатъчно умен да схванеш идеите и не означава, че тя е комунистка с промит мозък 😉

 4. Чудесна млада умна и образована жена! Освен че е красавица. Тези, които са прочели две книги, да не се мислят за по-прозорливи от нея. Мисля, че Слави има нужда от такива хора. Страната има нужда от такива хора. И ето – те се появяват. Диалектика!

 5. Лява комсомолка рекламира доктор от университета на Сорос. Хайде сега „левите“ да кажете харесвате или не харесвате Сорос, щото много от тия дето ще ги правите богати са убедени, че Сорос им е виновен, че не успяват в живота. Гранде циркус Коминтерна

 6. Госпожата някога работила ли е сериозна работа, развивала ли е бизнес? Знаете ли колко е трудно да се развива бизнес в България и тя иска да го направи още по-трудно, ами като съсипете всичко откъде ще има пари изобщо???

 7. Жана Цонева има бъдеще в академичните изследвания. Може да помисли за докторантура. Може да навлезе и в политиката, говори умно и точно. Успех!

 8. Хареса ми мнението на Цонева.
  Отивам да намеря оригиналната и статия.
  А Слави не е лошо да кани гости, които да слуша, а не да се опитва да оборва.

 9. Слави е същия като политиците 30г.Само режима на социализма ще спаси България.С ЕС,Нато и Америка нищо добро не ни чака.Сега има свободия на словото само за медиите а за народа няма.Гледайте Киро Брейка и си опичайте акъла

 10. Изумително! Трябва да се замислим колко рядко се чуват различни идеи в българското обществено пространство, щом Жана трябва да се обяснява толкова за толкова елементарни идеи и прости идеи.
  Що за демократ е тоз, щом се налага да се обяснява очевидното? Трябват пари за да се прави политика – ако не се осигурят през бюджета, ще ги осигури някой „чичко паричко“ – толкова е лесно и очевидно! Но не и за Славчо, може би защото той е „чичко паричко“-то и не може да корумпира сам себе си?

 11. По времето на Пророк Йосиф фараонът е давал земя, семена и е вземал една пета от продукцията! Сега ти вземат 20 % без да ти дават нищо и държавата създава дезорганизация на обществото, организацията я оставя за другите!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *