ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Накоякаци: Живот като война / Naqoyqatsi: Life as War (2002)

„Живот като война“ е третият филм от култовата трилогия „Каци“ (Кояанискаци, Поваккаци и Накоякаци) на американския документалист Годфри Реджио.
Режисьорът прекарва 14 години в мълчание и молитви, а след това през 1975 г. внезапно стига до идеята да направим филм в съвсем нов стил, използвайки незабравими образи от реалния живот и представяйки ги в нелинейна, невербална форма. За узряването на проекта са необходими седем години, а за осъществяването му – двадесет.
Тази кинематографична симфония ни прави свидетели на зрелищни образи от света около нас, изменени чрез съвременни дигитални технологии. Резултатът е една изящна хроника на промяната. Нашата планета се променя от свят, организиран според принципите на живата природа и красотата, в свят, доминиран от модерните технологии, синтетичното и виртуалното, ефективното и ергономичното. Този филм разкрива една запленителна палитра от цветове и чувства, интимност и епичност, тъга и надежда, които се сливат във вълна от визия и музика, която на свой ред отразява същността на нашето глобално, технологично съвремие.
Филмът е наситен с цветове и музика, без говор.

Подобни филми

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×