Гор Видал – Тореадорът / Всяка неделя (2003)

Класикът на американската литература Гор Видал е роден през 1925 г. във военната академия „Уест Пойнт“. Баща му е създател на департамента по търговски авиополети и съветник по аеронавтика на президента Рузвелт. Автор на над 20 романа. Носител на американската Национална награда за литература за 1993 г. Семейството на майка му е сред основателите на американската държава. По майчина линия негов дядо е слепият сенатор Томас Прайър Гор. Вторият му баща е потомък на вицепрезидента Арън Бър. Доведен брат е на Джаки Кенеди. Познава всички, които са излизали на американската политическа сцена през последните 60 години.

Гор Видал – най-храбрият тореадор на американската литература – директно от студио на „Пасифик Телевижън“, Лос Анджелис. Интервюто е направено на 23 февруари 2003 г.

***

Интервюиращият го Кеворк Кеворкян казва:

„От този разговор в съзнанието ми остана и една фраза, която и до днес не ми дава мира с величието си. Гор Видал каза: „Аз не критикувам страната си. Аз СЪМ страната си”. По дяволите, кога български общественик ще успее да се изразява по този начин?“

Подобни филми

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×