Ричард Докинс пред “Панорама”

С участието на

Eдно от светилата в науката и вероятно най-известният атеист в света – еволюционният биолог професор Ричард Докинс даде специално интервю за “Панорама”. Той гостува у нас за Софийския фестивал на науката между 14 и 17 май 2015 г.
Този оксфордски зоолог е един от най-известните учени в света. Англичанин, роден в Кения през 41-ва, после живее на острова. На 35 Ричард Докинс пише „Себичният ген“ и получава световна слава с разказа за гените и мемите. Гените предават нашата биологична информация, а мемите – културната.

Подобни филми

Коментари (4)

  1. Надявам се тия като „геро“ скоро да бъдат изличени от лицето на земята, за да има повече място за нормалните хора! И да – ПРЕЗИРАМ ВСЯКА РЕЛИГИЯ КАТО МРАКОБЕСНА ДИКТАТУРА!

  2. Не става въпрос за феминизма, а за това, че Ева е създадена от реброто на Адам 😀 Сякаш Адам не е имал майка 😀

    1. Амин 🙂 Във всички религии има ценни неща, но социализма доказа, че без подтискане на алчността и планово изразходване на ресурсите никой и нищо не може да ни спаси от самите нас.

  3. Много си прав и редица хора започнаха да си задават въпроси за диалектическия материализъм. Религиите си имат други проблеми, като това, че отнеха женското начало което е в основата на живота.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×