Гърция: Скритата война / Greece: The Hidden War (1986)

“Гърция: Скритата война” е английски документален филм за гръцката гражданска война (1946-1949). Сценарист и продуцент е Джейн Гейбриъл, а режисьор – Антъни Хауърд. Филмът разглежда британската политика и намеса в гръцката гражданска война и предизвиква най-големия скандал в историята на британската телевизия: след първото му излъчване бива забранен, всички екземпляри, освен един, биват унищожени, a в продължение на месеци големите британски вестници продължават да получават писма в защита на Великобритания.
Филмът изследва намесата на Великобритания във вътрешните работи на Гърция по време и след Втората световна война. Според авторите на филма, Великобритания предизвиква гръцката гражданска война, след което в нея участва и САЩ, в съответстие с доктрината Труман.

(Видяно 766 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (0)

  1. Че Гъзара е комунистически престъпник и масов убиец почернил съдбите на стотици хиляди семейства в няколко различни държави! Трябвало е повече време да го мъчат докато го убиват този изверг! Добрият комунист е мъртвият комунист или този,който е натикан в зоологическата градина при изгладнели лъвове!

    1. Много е лесно да падаме толкова низко и да се изразяваме с невежество. Най-добрите рицари са тези ,според мъжкото съсловие,които у ет да победят страха в себе си и невежеството в себе си. Ми се струва,че си заслужава да се опита,за да не изпадаме в такива унизителни ситуации. Природата ни е любов!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...