ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

По дирята на безследно изчезналите – 3 и 4 серия (1978)

Годината е 1954. Военната колегия на върховния съд на Н.Р. България пристъпва към разглеждане на наказателно дело от общ характер № 634, което хвърля светлина върху събитията от 1923-1925 год. През 1953-та са открити останките от жертвите на жестокия терор, започнат от правителството на Александър Цанков през 1923 година.

По дирята на безследно изчезналите” е български художествено – документален филм създаден през 1978 година на режисьора Маргарит Николов, по сценарий на Николай Христозов. Оператор – Иван Самарджиев. Художник – Захари Савов. Музиката във филма е композирана от Кирил Дончев.
В ролите : Наум Шопов, Борис Луканов, Любомир Младенов, Асен Миланов, Димитър Буйнозов, Ицхак Финци, Васил Михайлов, Стефан Гецов, Петър Чернев, Коста Цонев и др.
Времетраене : 1 серия – 01:04:10 мин. 2 серия 00:32:12 мин. 3 серия 01: 04:17 мин. 4 серия 01:10:40 мин.

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Александър Цанков е бил прав,кой им дава право на коментарът оглавяван от Съветският съюз да се весят и да създават болшевики революции в Европа…до там се стига и до сетемврйското въстание..и не ма бе нужно това на истрадала България, такива подлоги на коминтерна бяха Гошо мистиката простака и правист малоумник Коларов..те докараха България по късно във времето до неизвестност на държавата ни…комунизмът е утопия..и тия евреи които го създадоха..горят душите им в ада..а тая мумия на червения площад..дето вече никой не го посещава..неговата душа още гори в ада защото тялото не е превърнато в пръст..по божията право на съществуване на човекът..създаден от божията сила..природа…И Троцки го разбра и не успя да завърши утопичната си книга. Защото бе убит в Мексико…този писател и хилософ..доказа че измисленият Капитал написан от Мордахай Леви/ Карл Маркс/ псевдонимно име..е една утопна книга за изгаряне…така ли не разбраха тия дето създадоха комунизма че равни хора няма по начин на живот..та бог защо не създаде човека с на ръцете и краката да бъде с равни пръсти..И ма защо..И тия умопомрачени лидери идиоти..искаха да победи комунизма в целият ни свят. И хората да живеели заедно и по равно в целият свят…Простотия те не ходи по гората..а по простолюдието народ по света

  2. Много странно, защо Кимон Георгиев, главния виновник не е бил привлечен, поне като свидетел,
    освен, че е министър председател провел и отговорен за народния съд след 1944 г заема следните постове :
    -вицепремиер и министър на външните работи при първото правителство на Георги Димитров
    – министър на електрификацията и мелиорациите, при второто правителство на Георги Димитров и остава такъв до 1959
    -Вицепремиер е до 1950 година и отново през 1959 – 1962 година
    -а от 1962 до смъртта си през 1969 Кимон Георгиев е член на Президиума на Народното събрание

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×