ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Теория на Маркс – приложение, еп. 4 (проф. Ричард Улф)

С участието на

В последната, четвърта лекция от поредицата, проф. Ричард Улф разглежда историята на СССР през призмата на теорията на Маркс.
От революцията през 1917 г. до срива на Съветския съюз, в страната биват наложени множество макроикономически промени. Но в крайна сметка, твърди проф. Улф, по същество не се налагат никакви промени на микрониво – тоест, не се засяга начина на производство в предприятията, земеделието и домакинството.
От гледна точка на Теорията на Маркс, в СССР така и никога не се установява комунистически начин на производство. Относно този факт през цялата история на СССР остават валидни думите на Ленин, че болшевиките са установили държавен капитализъм. Дали точно поради тази причина в крайна сметка икономиката отново се завърна в ръцете на капиталистите?
За всички критици и поддръжници на системата, установена в СССР и в България след 1944 г., този нов поглед върху историята ще бъде особено интересен.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

Линк към поредицата на проф. Ричард Улф „Икономическа теория на Маркс – увод в икономиката“
http://www.dokumentalni.com/?p=1961

Линк към поредицата на проф. Ричард Улф „Класов анализ“
http://www.dokumentalni.com/?p=2356

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Квантовия комунист пак е най-активен. Търся документални филми, а не фашистка пропаганда на група промити мозъци. Стига с тези пародии вече. Видяхме вече към 70 години маркс-еврейската теория на практика и наистина няма нужда от филми за разяснения

    1. Препоръчвам ти да изгледаш лекцията. Нищо от Теорията на Маркс не е прилагано на практика.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×