ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Теория на Маркс – приложение, еп. 3 (проф. Ричард Улф)

С участието на

В третата лекция от поредицата „Теория на Маркс – приложение“ проф. Ричард Улф разглежда темата за властта, класите и държавата.
С прекрасни примери и вечната си ирония, проф. Улф нагледно показва разликата между политическата власт и основния проблем на обществото – класовото разделение. Защо промяната в политическата власт всъщност не решава проблемите на обикновените хора и какви цели би трябвало да си поставим, за да постигнем истинска революционна промяна?
В днешните изпълнени с протести дни, е от особено важно значение да разберем към какво всъщност се стремим. Само осъзнавайки корените на проблемите бихме могли да потърсим решението им.
Лекцията е силно препоръчителна за борещите се за реална демокрация – възможна ли е тя, докато икономическата система е недемократична и какви би трябвало да бъдат първите ни стъпки за постигането на демокрация?
Как и защо въпросът за демокрацията в политическата власт бива винаги изкарван на преден план?
Дали това не се прави с цел прикриване и туширане на борбите в производствения процес?
Теорията на Маркс ни дава едно ново, различно обяснение на историческите събития. В този особено труден исторически момент тя не бива да бъде подминавана с лека ръка от никого. Както нейните поддръжници, така и нейните критици ще си зададат множество нови въпроси след тази особено интересна лекция на проф. Ричард Улф.

Подобни филми

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×