ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Теория на Маркс – приложение, еп. 3 (проф. Ричард Улф)

С участието на

В третата лекция от поредицата „Теория на Маркс – приложение“ проф. Ричард Улф разглежда темата за властта, класите и държавата.
С прекрасни примери и вечната си ирония, проф. Улф нагледно показва разликата между политическата власт и основния проблем на обществото – класовото разделение. Защо промяната в политическата власт всъщност не решава проблемите на обикновените хора и какви цели би трябвало да си поставим, за да постигнем истинска революционна промяна?
В днешните изпълнени с протести дни, е от особено важно значение да разберем към какво всъщност се стремим. Само осъзнавайки корените на проблемите бихме могли да потърсим решението им.
Лекцията е силно препоръчителна за борещите се за реална демокрация – възможна ли е тя, докато икономическата система е недемократична и какви би трябвало да бъдат първите ни стъпки за постигането на демокрация?
Как и защо въпросът за демокрацията в политическата власт бива винаги изкарван на преден план?
Дали това не се прави с цел прикриване и туширане на борбите в производствения процес?
Теорията на Маркс ни дава едно ново, различно обяснение на историческите събития. В този особено труден исторически момент тя не бива да бъде подминавана с лека ръка от никого. Както нейните поддръжници, така и нейните критици ще си зададат множество нови въпроси след тази особено интересна лекция на проф. Ричард Улф.

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

1.482€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *