Фашизъм ООД / Fascism Inc. (2014)

“Фашизъм ООД” е най-новият документален филм от авторите на “Дългокрация” и “Катастройка”, в който те разследват възхода на неофашизма в Гърция и Европа, и ролята на икономическият елит за него.
Филмът обяснява гръцката криза, поглеждайки към миналото, Втората световна война и причините за раждането на фашистките движения по онова време. Откриваме, че причините са същите и днес: неусмиримите апетити на европейските индустриалци и банкери. Филмът ни напомня как се установяват фашизмът в Италия и нацизмът в Германия с помощта на европейските капиталисти – нещо, което не можем да открием в учебниците по история. Показва как вчерашният, както и днешният фашизъм, не са нищо повече от инструмент в ръцете на един малък кръг от хора, атакуващи работническата класа и нейните права в името на печалбата. Основната цел на вчерашните и днешните фашисти, е да постигнат хрисима работна ръка, нископлатена, без права и без синдикати.
Една забележителна на емоционално ниво част от филма показва как Гърция е единствената европейска страна, в която сътрудниците на геманците не са загубили войната, а вместо това са наградени.Тези, които по време на Втората световна война търгуват и произвеждат за германците на гърба на гръцкия народ, днес са главните действащи лица в политическия и икономическия живот на страната, и това обяснява много неща. В Германия и Италия днес също е така, тъй като индустриалците, финансирали фашизма и нацизма, в крайна сметка получават много леки наказания или дори не са подвеждани под отговорност.
Този документален филм е много полезен за по-доброто разбиране на европейската криза, кой я е създал и защо.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

(Видяно 646 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (5)

  1. фашизма е аристокрацията, синята кръв, благородната кръв. Щом родът ти е богат, а други са бедни, каква е причината, вероятно чистата кръв, благородната кръв. Работниците са работници, защото имат само рефлекси, а богатите са богати – защото са много способни, и без тях работниците ще унищожат цивилизацията и икономиката, си мислят Айн Ранд и другите фашисти от Австрийската психологическа школа – Хайек, Мизес, и прочее неолиберали. Консерватизма и Оптимизма на Лайбниц, което е едно и също, е всъщност фашизъм, тоест установеното е най-добро – като силните на деня и техните права, аристокрацията, феодализма, робството, църковният произвол и порочност.

    Крайната фаза на дясното е фашизма, и това е било и ще бъде винаги, дори и в други светове. Християните са пускани на лъвовете, защото са били против фашизма и дясното – егоизма, аристокрацията, богатството… РОБСТВОТО.. http://www.mariosousa.se/Slavhandeln_och_rasisem_som_kapitalismens_vagga.html

  2. …и всички теории водят до една: илюминати. сайтът ви е страхотен!

  3. Хитлер: “Няма да защитавам интереса на народа чрез държавата, а ще помагам на частният капитал”
    Фашистите и капиталистите,произлизат от комунистите, и са едно и също, колкото и, както лайното произлиза от хлябът наш насъщен.

  4. Войните стават когато хищниците започнат да се бият за ограничения ресурс. Преди това хищниците имат много плячка – агнетата – нисшата класа – работниците. След войната на хищниците, настъпва свобода и превес на агнетата – нисшата класа, и настъпват либерални и икономически напредъци. 666 – ХИЩНИКЪТ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...