ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Фашизъм ООД / Fascism Inc. (2014)

„Фашизъм ООД“ е най-новият документален филм от авторите на „Дългокрация“ и „Катастройка“, в който те разследват възхода на неофашизма в Гърция и Европа, и ролята на икономическият елит за него.
Филмът обяснява гръцката криза, поглеждайки към миналото, Втората световна война и причините за раждането на фашистките движения по онова време. Откриваме, че причините са същите и днес: неусмиримите апетити на европейските индустриалци и банкери. Филмът ни напомня как се установяват фашизмът в Италия и нацизмът в Германия с помощта на европейските капиталисти – нещо, което не можем да открием в учебниците по история. Показва как вчерашният, както и днешният фашизъм, не са нищо повече от инструмент в ръцете на един малък кръг от хора, атакуващи работническата класа и нейните права в името на печалбата. Основната цел на вчерашните и днешните фашисти, е да постигнат хрисима работна ръка, нископлатена, без права и без синдикати.
Една забележителна на емоционално ниво част от филма показва как Гърция е единствената европейска страна, в която сътрудниците на геманците не са загубили войната, а вместо това са наградени.Тези, които по време на Втората световна война търгуват и произвеждат за германците на гърба на гръцкия народ, днес са главните действащи лица в политическия и икономическия живот на страната, и това обяснява много неща. В Германия и Италия днес също е така, тъй като индустриалците, финансирали фашизма и нацизма, в крайна сметка получават много леки наказания или дори не са подвеждани под отговорност.
Този документален филм е много полезен за по-доброто разбиране на европейската криза, кой я е създал и защо.

Подобни филми

Коментари (4)

  1. Войните стават когато хищниците започнат да се бият за ограничения ресурс. Преди това хищниците имат много плячка – агнетата – нисшата класа – работниците. След войната на хищниците, настъпва свобода и превес на агнетата – нисшата класа, и настъпват либерални и икономически напредъци. 666 – ХИЩНИКЪТ

  2. Хитлер: „Няма да защитавам интереса на народа чрез държавата, а ще помагам на частният капитал“
    Фашистите и капиталистите,произлизат от комунистите, и са едно и също, колкото и, както лайното произлиза от хлябът наш насъщен.

  3. …и всички теории водят до една: илюминати. сайтът ви е страхотен!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×