ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Капитализъм, еп. 1 / Capitalisme 1 (2014)

Откъде идва капитализмът? От естественото развитие на обществата или от теории, предизвикали политически и технологични промени? Търсейки отговор на този въпрос, шестте епизода на документалния филм „Капитализъм“ ще ни преведат през 22 страни и ще ни срещнат с множество водещи фигури в икономиката, историята и социологията. Ще тръгнем по стъпките на великите мислители, белязали историята на капитализма.

Епизод 1: Адам Смит – основателят на капитализма?
Епизод 2: Богатството на народите
Епизод 3: Рикардо и Малтус, свобода ли казахте?
Епизод 4: А ако Маркс е бил прав?
Епизод 5: Кейнс-Хайек, фалшива битка?
Епизод 6: Карл Полани, човешкият фактор

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

1.482€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (3)

  1. The italians did it, the former Yugoslavias did it, the americans did it. Why doesn’t someone step up and make a genuine, high-quality movie about Bulgaria? Or at least explaining all this stuff to people, who haven’t found out about your wonderful site.

  2. http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/Current_Account_Balance_Percentage_GDP/

    http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/Current_Account_Balance_US_Dollars/

    https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ms_mil_xpnd_gd_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:BEL:GRC:GBR:ROM:SRB:TUR:HUN:FIN:USA:CAN:ZAF:IND:DEU&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false

    Не е вярно, че НРБ е закъсала икономически заради въоръжаване. Само и е спаднал износът, и е нараснал вносът, заради чернобилското замърсяване. http://www.economywatch.com/economic-statistics/Bulgaria/GDP_Share_of_World_Total_PPP/

    Соц олигархията осъзна че е дясно – фашизъм, и скоро ще бъдат свалени от власт от комунистите и марксистите, или маоистите, и загърбиха комунизма след 1969 година. Така не се сбъдна хрушчовия завет за постигане на комунизъм през 1980 година. Ето защо те дясното в партията не правеха инвестиции в дънки и нови модели автомобили след 1970 година, и създадоха нови конституции за централизация на властта. 1938 ГОДИНА РАЗЛИКАТА НА БЪЛГАРИЯ И АВСТРИЯ ПО БВП НА ГЛАВА, Е БИЛА 2,5 ПЪТИ, А ПРЕЗ 1960 Е 2 ПЪТИ, 1989 Е 3 ПЪТИ, СЕГА Е 6 ПЪТИ.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *